toasted coconut and macadamia blondies


Oh winter! There is a time of the year when staying at home is an incredible blessing, while outside is pouring, the wind is blowing, and the skies are heavy with thunder and lightning. In the middle of such storm the thought of a homemade bake is the only certain attempt of having some comfort. 

Oh invierno! Hay una época del año en que quedarse en casa es una bendición increíble, mientras que afuera está diluviando, el viento sopla, y el cielo está cargado con truenos y relámpagos. En medio de tal tormenta un horneado casero es el único intento cierto de tener un poco de consuelo.



A very simple bake, such as these blondies, can make a miracle on a midweek, winter school-break afternoon, and bring the coziness needed to withstand the awful weather. 

Un horneado simple, como estas blondies, puede hacer un milagro en una tarde de vacaciones de invierno a mitad de la semana, y convertirla en lo necesariamente acogedora para soportar el mal tiempo. 


"Where there are no brownies there are blondies", I read somewhere and it´s just right. I wanted so much to make this recipe and try the magic of the brown sugar, which substitutes chocolate in the batter.

"Donde no hay brownies hay blondies", leí en alguna parte y es tal cual. Quería mucho a hacer esta receta y probar la magia del azúcar negra, que sustituye al chocolate en la masa. 



Yet I love chocolate, so I did not make a "fully blonde" blondie and added some dark chocolate chunks together with the chopped macadamia nuts. The toasted coconut on top, sprinkled with some granulated sugar, made an excellent topping! 

Sin embargo, me encanta el chocolate, así que no hice una blondie "toda rubia" y añadí algunos trozos de chocolate amargo junto con las nueces de macadamia picadas. El coco tostado en la parte superior, espolvoreado con un poco de azúcar común, quedó espectacular como cobertura!


toasted coconut and macadamia blondies (blondies de coco tostado y macadamia)



RECIPE/ RECETA

Serves 9/ Para 9

Ingredients
1 cup all purpose flour
1 tsp baking powder
1/2 tsp baking soda
1/4 tsp salt
1/3 cup dark brown sugar
1 cup granulated sugar
1/3 cup unsalted butter, melted and at room temperature
2 eggs
1 tbsp vanilla extract
1/2 cup coarsely chopped macadamia nuts
1/3 cup dark chocolate, in small chunks
1/2 cup desiccated coconut flakes
1 tbsp granulated sugar

Ingredientes 
1 taza de harina común "0000"
1 cucharadita de polvo para hornear
1/2 cucharadita de bicarbonato de sodio
1/4 cucharadita de sal
1/3 taza de azúcar negra
1 taza de azúcar granulada
1/3 taza de manteca, derretida y a temperatura ambiente
2 huevos
1 cucharada de extracto de vainilla
1/2 taza de nueces macadamia picadas
1/3 taza de chocolate amargo, en pequeños trozos
1/2 taza de hojuelas de coco desecado
1 cucharada de azúcar granulada


Instructions 

  1. Combine the sugars in a bowl and add the eggs. Beat until pale and fluffy. Add vanilla extract 
  2. In another bowl sift the flour and combine with baking powder, baking soda and salt 
  3. Add the melted unsalted butter to the eggs and sugar batter and stir to combine 
  4. Add the flour mixture to the wet ingredients and mix gently 
  5. Fold the macadamia nuts and chocolate chunks into the batter 
  6. Grease and flour  an  8" x 8" inch baking tin. Pour the batter and sprinkle the diseccated coconut and sugar tablespoon on top 
  7. Preheat oven to 350 F/ 180 C and bake for 20 minutes or until golden brown 
  8. Allow to cool completely and cut into 9 squares 

Instrucciones 
  1. Combinar los azúcares en un bols y añadir los huevos. Batir hasta que estén pálidos y esponjosos. Agregar el extracto de vainilla 
  2. En otro bols tamizar la harina y combinar con el polvo de hornear, el bicarbonato y la sal 
  3. Añadir la manteca derretida a la mezcla de huevos y azúcares y mezclar
  4. Agregar la harina a los ingredientes húmedos y mezclar suavemente 
  5. Incorporar las nueces de macadamia y trozos de chocolate a la masa con movimientos envolventes 
  6. Enmantecar y enharinar un molde de 20 cm x 20 cm. Verter la mezcla y espolvorear el coco desecado y la cucharada de azúcar sobre la parte superior 
  7. Precalentar el horno a 350 F / 180 C y hornear por 20 minutos o hasta que esté dorado 
  8. Dejar enfriar completamente y cortar en 9 cuadrados
Related posts:





























6 comentarios:

  1. The blondies are amazing, I say with all sincerity that you are a truly talented baker, everything that you post is delicious, gorgeous and something anyone can make, comforting home baked goods. Love this recipe.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. I love simple and real food Suzanne. I only wish I had a better camera, I will work on that too!

      Eliminar
  2. Thanks so much for joining the Say G'Day Saturday linky party this week. I've just pinned your post to the Say G'Day Saturday board.

    Best wishes for a great week.
    Natasha in Oz

    ResponderEliminar
  3. A mi me encantan los blondies con pedazos de choco amargo. Pero la capa de arriba en estos es in.cre.i.ble!! Me encantó y la voy a probar muy pronto.

    ResponderEliminar

bonheur cuisine. All rights reserved. © Maira Gall.