blue cheese walnut and rosemary biscuits


This is a long weekend for us and the weather is absolutely amazing, it feels like spring! It is a great time for gathering with family and friends and have our typical barbecues we call "asados". Before the meal it is a must to treat ourselves with some delicious snacks and I made these cheese biscuits for the "apéro" as the French say!

Este es un fin de semana largo para nosotros y el clima es absolutamente increíble, parece primavera! Es un gran momento para juntarse con la familia y amigos y tener nuestros típicos "asados​​". Antes de la comida es obligatorio empezar con un delicioso aperitivo, por eso hice estas galletas de queso para el "apéro", como dicen los franceses!







I usually make these with Parmesan cheese but today I gave them a twist. I love to pair blue cheese with walnuts when snacking, so I thought it would be great to have both ingredients in a biscuit. I enhanced the flavours with a dash of dry rosemary. They were perfect with a soft cream cheese dip we had prepared.

Por lo general hago estas galletas con queso parmesano, pero hoy les dí una vuelta de tuerca. Me encanta combinar el queso azul con nueces en las "picadas", así que pensé que sería genial tener ambos ingredientes en una galleta. Realcé los sabores con una pizca de romero seco. Quedaron buenísimas con un dip de queso crema que habíamos preparado.

























Hope you try it!

Espero que lo prueben!


blue cheese walnut and rosemary biscuits (galletas de queso azul nueces y romero)











RECIPE/ RECETA
Makes 18 / Para 18

Ingredients
1 cup plain flour
1/2 tsp baking powder
1/2 cup unsalted butter, cold and diced
1/2 cup blue cheese, crumbled
2 tbsp Parmesan cheese, grated
1/4 cup walnuts, coarsely chopped
1/2 tsp fine salt
1/2 tsp dry rosemary, finely minced
2 tbsp cold water
eggwash
dry rosemary to garnish

Ingredientes
1 taza de harina común "0000"
1/2 cucharadita de polvo de hornear
1/2 taza de manteca, fría y cortada en cubitos
1/2 taza de queso azul, desmenuzado
2 cucharadas de queso parmesano, rallado
1/4  de taza de nueces, picadas
1/2 cucharadita de sal fina
1/2 cucharadita de romero seco, finamente picada
2 cucharadas de agua fría
huevo batido
romero seco para decorar


Instructions

  1. Combine the flour and baking powder with the fine salt, add the cold, diced unsalted butter and crumble
  2. Add the blue cheese, Parmesan cheese, walnuts and mix
  3. Sprinkle the rosemary and add the water.  Work the dough into a ball. Allow to rest in the refrigerator for 20 minutes
  4. Over a floured working surface flatten the dough with the help of a rolling pin to 1/3 " inch tall. 
  5. With the help of a round 2" inch pastry cutter cut the biscuits and place them on a greased baking sheet, separated about 2"inches from each other
  6. Brush with eggwash and sprinkle dry rosemary to garnish
  7. Preheat oven to 220º C / 430 º F and bake for 10 to 12 minutes or until the top is slightly golden brown
  8. Allow to cool on a rack
Instrucciones
  1. Combinar la harina y el polvo de hornear con la sal fina, añadir la manteca cortada en cubitos y amasar formando grumos
  2. Añadir el queso azul, queso parmesano, nueces y mezclar 
  3. Espolvorear el romero y agregar el agua. Trabajar la masa hasta formar un bollo. Dejar reposar en la heladera durante 20 minutos 
  4. Sobre una superficie de trabajo enharinada aplanar la masa con la ayuda de un rodillo a 8mm de alto 
  5. Con la ayuda de un cortapastas de 5 cm de diámetro cortar las galletas y colocarlas en una bandeja de hornear enmantecada, separadas alrededor de 5 cm una de la otra 
  6. Pintar con huevo batido y espolvorear el romero seco para decorar
  7. Precalentar el horno a 220º C / 430 º F y hornear durante 10 a 12 minutos o hasta que la parte superior esté ligeramente dorada 
  8. Dejar enfriar sobre una rejilla.

10 comentarios:

  1. These are perfect for an Al fresco gathering Viviana. Seriously, this is one of my all time favourite combinations - so good!!

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  2. Viviana,so sorry I am late, things have been crazy busy here, I love your biscuits and never would have thought to put blue cheese and walnuts together in a biscuit and rosemary is the perfect herb to use. Your biscuits look feather light and very moist. Just beautiful.

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  3. Thanks for sharing this delicious recipe at the Say G'day Saturday Linky Party. I just shared this on Pinterest.

    Hope you can join us again this weekend.

    Best wishes,
    Natasha in Oz

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  4. Queeeee riiiiicoooooo!!!!! Amo el blue cheese, las nueces y los biscuits!

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